miércoles, 29 de marzo de 2017

Carta a les families

Benvolgudes famílies,

El col·legi té previst canviar el programa lingüístic actual pel PEV, programa d'ensenyament en Valencià. 

Aquest programa, té molts avantatges per als/les vostres fills/es. Aprendran des de ben menuts i tindran un idioma més per a socialitzar-se amb aquella gent que el parla. No serà una barrera, tot el contrari, podrà obrir-li portes en l’àrea laboral i social. A més, el/la vostre/a fill/a tindrà la destresa de parlar en valencià amb qualsevol persona en la seua vida quotidiana. No sols això, sinó tindran la possibilitat de conèixer la cultura valenciana; cançons, festes populars, literatura valenciana, en resum, conèixer on vivim.

Els xiquets/es amb edats primerenques van a començar a ser plurilingües. Per una banda, faran ús del valencià i el angles a l’escola i paral·lelament, en la seua vida quotidiana, el castellà. El castellà es la llengua predominant en la Comunitat Valenciana, per tant, en la seua vida diària l’aprendrà.  

Aprendre llengües es divertit i alhora els enriqueix com a persona, com hem comentant abans, podran ser més sociables i a més, tindran més facilitat a l’hora d’acceptar altres cultures.

Com podeu veure, tot son beneficis i tot ho fem pensat en el futur dels vostres fills i filles per a que tinguen la millor ensenyança possible.

Atentament la directora i cap d’estudis del CEIP

Lucía García i Beatriz Delgado.



Articles plurilingüisme